0
0,00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Ons verhaal

De naam Dommartin is de garantie dat de producten gefabriceerd zijn in de beste traditie van de Franse ijzergieterijen.

Al meer dan 180 jaar produceert het Franse Dommartin de mooiste originele collecties gietijzeren en aluminium producten en accessoires voor tuin, serre en huis, uitzonderlijke producten waar de delicate patronen zijn geïnspireerd door klassieke kunstwerken en mythologie. In onze gieterij in Sommevoire produceren wij uiteenlopende gietijzeren producten zoals fonteinen, drinkwaterfonteinen, bankjes, stoelen, tafels, vazen, standbeelden, buitenverlichting, open haard platen, open haard accessoires, hout gestookte ovens etc. allen volgens de hoge eisen die wij hier aan stellen.
Onze collectie bevat een brede keuze aan stijlen om aan alle wensen te kunnen voldoen, klassieke en moderne invloeden wisselen elkaar af elk met zijn eigen charme en uitstraling, langs een tuinpad, binnen in uw huis, in uw tuin, er is overal plaats voor onze producten.

Gieterij Sommevoire-giethal

De productie

Het werken met gietijzer zit in onze genen, al generaties lang maken onze collega’s de meest prachtige producten volgens eeuwen oude productie methoden.

Het ontwerp van de kunstenaar wordt vertaald naar een mal die veelal uit hout, aluminium en/of rubber bestaat. Deze mal wordt tweemaal, bovenzijde en onderzijde, in een bak met geprepareerd zand ‘gedrukt’ waarna het zand verhard. In de ontstane vorm wordt een kern aangebracht en de boven bak wordt op de onderbak geplaatst.

Inmiddels wordt in één van onze inductie ovens het gietijzer verwarmt met tot temperatuur van circa 1300 graden. Het roodgloeiende gietijzer wordt nadat de verontreinigingen zijn verwijderd in de mal gegoten.

Na een afkoelingsperiode wordt de bovenzijde van de mal verwijderd en kan het desbetreffende product uit zijn mal gehaald worden.

Alle producten gaan naar de nabewerking waar de gietijzeren producten handmatig worden geschuurd, geslepen en in een speciale straalcabine worden gestraald.

Na het stralen worden de producten gemetalliseerd, een zink- aluminium legering wordt bij een temperatuur van 2500 graden op de gietijzeren producten ‘gespoten’, de zink/aluminum legering zal na het drogen een perfectie conservering vormen.

Hierna wordt er een ijzersterke poedercoating aangebracht voor een perfect resultaat.

 

 It’s not about fashion it’s about style

Stilte is een soort luxe geworden in deze tijd waarin we constant worden overspoeld door informatie, beelden, lawaai en onrust.
Thuis zoeken we de rust op en koppelen we even los van alle drukte die het dagelijks leven met ons meebrengt.
Onze producten creëren sfeer, rust en geborgenheid. 

Sociale media

180 jaar ervaring

Meer dan 180 jaar ervaring in het ontwikkelen, innoveren en produceren van de mooiste producten

Fabriek en collega's

Onze collega's in Frankrijk ontwerpen en produceren met gevoel voor het verleden en oog voor het heden.

Milieubewust

Dommartin erkent de noodzaak van duurzame ontwikkeling van en voor het milieu.

Kwaliteit

De producten van Dommartin zijn geproduceerd met de beste grondstoffen en vakmanschap

Login

Lost your password?